Afkitten voor een waterdichte afdichting

De kitrand moet goed aansluiten zodat er geen vocht achter komt. Vocht zorgt voor problemen zoals natte plekken achter de tegels ofschimmel in de kitrand. En dat is nou net niet de bedoeling.
 
085 3036 577 OFFERTE AANVRAGEN

Onze voordelen:

 • Op de korte termijn beschikbaar
 • Gegarandeerd de beste prijs
 • Een vast aanspreekpunt
 • Werkzaam door heel Nederland
 • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Badkamer laten afkitten

Bij het afkitten van badkamers gebruiken we een speciale kit. Kit is een verzamelnaam voor een dik vloeibaar materiaal dat we gebruiken voor verlijming en afdichting. Door het kitten van een badkamer voorkomt u dat er vocht lekt op plekken waar dat niet hoort. Bijvoorbeeld achter tegels. De kit blijft na het opdrogen elastisch.

De professional gebruikt een kitpistool met speciale spuitmond waarmee hij ook in alle moeilijke hoekjes komt. Afkitten is een secuur werk en vraagt om de nodige expertise. Anders heb je kans dat een kitrand van dik naar dun of omgekeerd loopt.

Welk type kit is geschikt

Er zijn verschillende soorten kit, elk voor een andere toepassing. In de bouw gebruiken we meestal acrylaatkit of siliconenkit. Acrylaatkit wordt gebruikt in droge ruimtes en is overschilderbaar. Acrylaatkit is een beetje elastisch en vrij dun. Deze kit moet 24 uur uitharden voor we er overheen kunnen schilderen. Siliconenkit gebruiken we in ruimtes waar meer vocht voorkomt zoals de badkamer, douche of keuken.

We kunnen hiervoor ook schimmelwerende, zeer elastische siliconenkit gebruiken zodat er geen zwarte plekjes achter de kitrand ontstaan. Deze kit is echter moeilijker aan te brengen en moet dan ook worden gedaan door professionals. Hoe strakker de kitrand, hoe minder kans er is dat vocht zorgt voor schimmel achter de kitrand. Maar, ook al is de schimmelwerende siliconenkit bijna onderhoudsvrij, na een aantal jaar is dit effect toch verdwenen en moet de oude kitrand vervangen worden door een nieuwe kitlaag.

Met afkitten bedoelen we dat we een kitrand maken tussen:

 • De muur en het bad,
 • De muur en de douchecabine
 • De muur en tegels
 • Het aanrechtblad en tegels
 • Bij plinten
 • Bij kieren en naden
 • Bij de overgang van muur en plafond

Het afkitten van uw badkamer

TZS bouwgroep is dé specialist op het gebied van badkamer renovaties. Als u ervoor kiest om uw badkamer door TZS bouwgroep uit te laten voeren dan komen we eerst bij u thuis langs voor een kennismakingsgesprek. We bespreken uw wensen en alle mogelijkheden. Als u ons de opdracht geeft, zorgen we voor een strak, maar wel aan te houden, werkplan, waarin we van A tot Z beschrijven wanneer, en wat we doen. Hierin staat ook het onderdeel afkitten.

Het afkitten van uw badkamer wordt gedaan door een specialist. Die verricht dit werk snel, strak en secuur. De kitranden hebben dan ook allemaal dezelfde dikte en zijn zonder luchtgaatjes. Een professionele kitter bepaalt precies de juiste hoeveelheid kit. Hierdoor ontstaan er geen oneffenheden en bovendien is afstrijken dan niet nodig! Een perfecte kitrand voorkomt vocht op lekken waar het niet hoort te komen en dus een hoop ongewenst gedoe. 

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!