Badkamer renovatie specialisten

Voor een badkamer renovatie zonder zorgen bent u bij ons aan het juiste adres! Van het advies en de sloopwerkzaamheden tot het afvoeren van de materialen tot het installeren van het sanitair.

085 3036 577 OFFERTE AANVRAGEN

Onze voordelen:

 • Op de korte termijn beschikbaar
 • Gegarandeerd de beste prijs
 • Een vast aanspreekpunt
 • Werkzaam door heel Nederland
 • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Badkamer renovatie door TZS Bouwgroep

Bent u van plan om uw badkamer volledig of gedeeltelijk te renoveren, dan is zowel een goede voorbereiding als de uiteindelijke uitvoering essentieel. In de meeste gevallen heeft u namelijk te maken met verschillende aspecten die het onmogelijk maken om dit zelf te doen. Zo krijgt u te maken met zaken als de energievoorziening, verlichting, het stucen en het betegelen van de badkamer.

Wilt u de badkamer een persoonlijk tintje geven, dan komt er vaak ook nog een stuk maatwerk bij de badkamer renovatie kijken. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere douchewand of badkamermeubels. Voor een goede uitvoering van uw wensen is de vakkennis van een specialist onmisbaar.

 • Tegelgereed maken wanden en vloer
 • Douchehoek op afschot maken
 • Vloer egaliseren
 • Sloopwerkzaamheden
 • Waterdichte afdichtingen
 • Leidingwerk aanleggen & verleggen
 • Sanitair plaatsen 
 • Timmerwerk in de badkamer
 • Vloerverwarming aanleggen

Gegarandeerd vakwerk

Van muren en deuren verplaatsen in de badkamer tot stucwerk. Van nieuwe vloeren leggen tot het aanleggen van elektra. Het realiseren van uw droombadkamer tot het uitvoeren van schilderwerk, en alles daar tussenin. Samen met u bespreken we de wensen. Ons ervaren team van professionals brengt deze vervolgens nauwkeurig en netjes tot uitvoering.

Renovatie van uw badkamer

Een badkamer renovatie vraagt om een strakke planning. De badkamer is één van de belangrijkste kamers van uw woning. Als een badkamer niet meer voldoet aan uw wensen, kunt u uw badkamer laten renoveren. Inderdaad, laten renoveren. Want het verbouwen of renoveren van een badkamer is een hele klus. Het is niet fijn als u maanden de badkamer niet kunt gebruiken en daarom is het aan te bevelen om uw badkamer, door professionals zoals het team van TZS Bouwgroep te laten renoveren.

Als u contact opneemt dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen, nemen maten op en bekijken en bespreken we alle mogelijkheden. Aan de hand van die bevindingen stellen we een offerte op met daarbij een strakke planning. U weet dan wat de badkamerrenovatie gaat kosten en hoelang de werkzaamheden duren.

Badkamer renovatie uitgevoerd door professionals zorgt voor minder stress

Het renoveren van een badkamer is een hele klus en kan behoorlijk stressvol zijn. Geen badkamer betekent; ergens anders douchen en dat wil toch eigenlijk niemand. Als u zelf, of met vrienden of collega’s, uw badkamer gaat renoveren, bedenk dan wel dat een badkamer moet voldoen aan bepaalde wettelijke eisen volgens de NEN-norm. Besteed u het renoveren van uw badkamer uit aan het team van TZS Bouwgroep dan voeren alleen erkende vaklieden het werk uit!

Er wordt eerst een planning opgesteld. Die planning loopt van het aankopen van alle onderdelen en materialen tot het opleveren van de badkamer. Pas als alle onderdelen en materialen aanwezig zijn wordt gestart met het sloopwerk. We maken een aaneensluitende planning en zorgen dat alle werkzaamheden elkaar zo snel mogelijk opvolgen. Zonder stress voor u, worden de werkzaamheden perfect uitgevoerd en voldoen bovendien aan alle wettelijke eisen!

Welke werkzaamheden voeren we uit bij een badkamer renovatie

Elke badkamer is anders en ook iedereen heeft andere wensen als het gaat om de badkamer. De werkzaamheden die we uitvoeren bij een badkamerrenovatie zijn afhankelijk van de soort renovatie die u wenst. Bij een gedeeltelijke renovatie, blijven de leidingen intact en komen alle onderdelen (bijna) op hun oude plaats te staan. Moeten er leidingen worden aangepast of vernieuwd dan zal de verbouwing zeker langer duren.

Als wij over leidingen praten hebben we het over de elektriciteitsleidingen, maar ook over aan en afvoerleidingen van het water of gas. Een badkamerrenovatie kan van alles zijn, van het ophangen van een nieuw badkamermeubel, een douchewand plaatsen, op de plaats van het bad een inloopdouche maken tot het vervangen of zelfs verplaatsen van de hele badkamer.

Sloopwerk voorafgaand aan badkamer renovatie

Bij elke renovatie van een badkamer moeten er eerst sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd. Hierbij is het belangrijk dat de onderdelen die opnieuw worden gebruikt niet beschadigd raken. Het slopen van het tegelwerk lijkt eenvoudig, maar is toch echt precisiewerk. De muur of de vloer moet zoveel mogelijk intact blijven. De vaklieden in dienst bij TZS Bouwgroep zijn professionals en hebben jarenlange ervaring met het slopen van badkamers. Zij beschikken over de juiste gereedschappen, weten wat ze doen en zorgen dat onderdelen die hergebruikt worden, niet beschadigen.

Afvoeren van puin

We verwijderen al het puin uit de badkamer en voeren dit verantwoord af. Een badkamer ligt meestal op de eerste verdieping. Als het mogelijk is wordt het puin via het raam naar buiten getransporteerd. Is die mogelijkheid niet aanwezig dan brengen we het puin via de trap naar beneden. Dan leggen we over het hele traject waar het puin langs moet, stuclopers, zodat we niets in huis beschadigen of vies maken.

De volgende werkzaamheden voeren wij vaak uit bij een badkamer renovatie:

Elektra werkzaamheden

De elektrawerkzaamheden bij een badkamer renovatie moeten worden verricht volgen de NEN-norm. Een badkamer is ingedeeld in verschillende zones en elke zone heeft een eigen IP-waarde. Onze elektricien heeft jaarlijks nascholing en weet aan welke eisen voldaan moet worden bij een badkamerrenovatie. Bij een grote badkamerrenovatie zorgt een elektricien voor de juiste plaatsing van de elektriciteitsleidingen. Hij maakt ook de aansluiting voor de stopcontacten en de lichtpunten. 

Stuc- egalisatie werkzaamheden

Bij de meeste badkamers zijn de wanden en het plafonds gestuct. Dit kan glad stucwerk zijn, maar ook schuurwerk of sierpleisterwerk zoals spachtelputz of betonlook. Wanneer u het stucwerk door een professionele stukadoor laat uitvoeren gebeurt dat snel en vakkundig.

Zo bent u er zeker van dat de muren strak en egaal zijn. Wanneer hierop tegels worden gezet zullen deze niet door oneffenheden in de muur kapot gaan. Ook vloeren moeten vlak en glad zijn. Daarom egaliseren we de vloer met vloeibare egalisatie die minimaal 12 uur moet uitharden. Dat betekent dat er in die tijd niemand op de vloer mag lopen.

Tegelzetter

Het zetten of leggen van tegels is specialistisch werk. Wanneer tegels niet op de juiste afstand van elkaar zijn gezet of gelegd dan blijft u zich daaraan ergeren. Het is ook niet de bedoeling dat er bij de deur bijvoorbeeld een hele grote voeg moet komen omdat het werk niet uitkomt.

De tegelzetter meet vooraf de badkamer uit zodat het tegelwerk tegen de muur én op de grond precies in evenwicht is. De tegels en de kleur van het voegwerk kunt u zelf bepalen. Maar laat het tegelwerk voor een mooie en strakke badkamer over aan de specialist van TZS Bouwgroep.

Sanitair

U bepaalt zelf welke sanitair onderdelen u in de badkamer wilt installeren. Wij, van TZS Bouwgroep kunnen u wel adviseren. Zo weet u zeker dat alle onderdelen die u wilt installeren ook daadwerkelijk passen in de ruimte. Hierbij maken we een zo voordelig mogelijke opstelling zodat er nog ruimte genoeg overblijft om te bewegen. Welke onderdelen u ook kiest, onze vaklieden zorgen voor een plaatsing met perfecte aansluiting op aan- en afvoer, maar ook voor het aansluiten van de kranen en de douchestang.

Kitwerk

Een professionele kitter maakt een kitrand van speciale sanitair kit die elastisch en schimmelwerend is. Door jarenlange ervaring kan de kitter naden met een mooie gelijkmatige dikte maken. Dat is nodig omdat, bij een te dunne kitrand, alsnog schimmel achter het kit kan komen. Een te dikke kitrand ontsiert de badkamer.

Bij een badkamerrenovatie maken we kitranden bij:
– De ruimte tussen bad of douchecabine én de muur of de tegels
– De plinten
– Ander kieren of naden

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!