Elektricien tijdens badkamer renovatie

Een elektricien is een professional die is gespecialiseerd in het aanleggen van elektra en de daarbij behorende elektriciteitsvoorziening. Wanneer u uw badkamer gaat renoveren komen daar zeker elektriciteitswerkzaamheden bij kijken.

085 3036 577 OFFERTE AANVRAGEN

Onze voordelen:

  • Op de korte termijn beschikbaar
  • Gegarandeerd de beste prijs
  • Voor kleine en grote klussen
  • Werkzaam door heel Nederland
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

Stroompunten aanleggen?

Een elektricien is een professional die is gespecialiseerd in het aanleggen van elektra en de daarbij behorende elektriciteitsvoorziening. Wanneer u uw badkamer gaat renoveren komen daar zeker elektriciteitswerkzaamheden bij kijken. Dat begint al bij de sloopwerkzaamheden.

Als er gesloopt wordt, en er zijn elektrapunten in de buurt zal de elektriciteit moeten worden uitgeschakeld. De elektricien dopt in zo’n geval de elektriciteitsleidingen af. De nieuwe badkamer wordt uiteraard ook weer voorzien van een elektrische installatie.

Eerst inventariseren, dan uitvoeren

We bekijken bij ons kennismakingsgesprek, uw wensen en alle mogelijkheden. Daarna bepalen we wat er nodig is om dat te realiseren. Denk hierbij aan alle materialen met de juiste IP-waarde, maar ook aan elektriciteitsdraad, stopcontacten of verwarmingselementen.

We stellen een strak plan op voor de werkzaamheden zodat u niet langer zonder badkamer zit als absoluut nodig is. We blijven u informeren en indien nodig adviseren tijdens al onze werkzaamheden.

Een elektricien is gebonden aan strenge regels

De elektriciteit in badkamers en douches is in Nederland aan strenge eisen gebonden. Daarom is het belangrijk dat deze werkzaamheden worden uitgevoerd door professionals die regelmatig worden bijgeschoold. Wanneer u de badkamer renovatie laat uitvoeren door de professionals van TZS bouwgroep weet u zeker dat de installatie voldoet aan alle strenge veiligheidseisen, de zogeheten NEN-1010 normen.

Steeds vaker maken mensen gebruik van de meest moderne apparatuur in de badkamer. Daar moeten we rekening mee houden zodat we voldoende stopcontacten en lichtpunten plaatsen. Soms moeten we hiervoor extra kabels trekken. Een andere trend is om de traditionele verwarming te verruilen voor elektrische vloerverwarming. Dat komt omdat we de vloerverwarming direct onder de tegels aanbrengen. Dat zorgt ervoor dat de ruimte snel aangenaam warm is.

Badkamer zones tijdens de renovatie

Elke badkamer wordt voor elektriciteitswerkzaamheden ingedeeld in zones. Deze zones bepalen welke beschermingsgraad gebruikt wordt voor het aanleggen van elektra. Die zones zijn:

Zone 0. Dit is de ruimte in het bad of de douchebak. Hier werken we met materiaal met de minimale IP67. Dat betekent een bescherming tegen onderdompelen gedurende minimaal 30 minuten.

Zone 1. De ruimte direct boven het bad of de douchebak tot minimaal 2.6 meter hoog. Hier werken we met materiaal met een minimale IP65 waarde. Dat betekent bescherming tegen waterstralen.

Zone 2. De zone die met een straal van 60 cm onder het bad, de douchebak of de kranen loopt. Hier werken we met materiaal met een minimale IP44 waarde. Dat betekent beschermt tegen waterspatten.

Onder andere om ervoor te zorgen dat de elektricien is voorzien van het voorgeschreven materiaal, komen we, als u het renoveren van de badkamer aan TZS bouwgroep uitbesteed, eerst uw wensen inventariseren.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!