Inbouwtoilet laten plaatsen door TZS Bouwgroep

Steeds vaker laten mensen een inbouwtoilet plaatsen. Omdat een inbouwtoilet hangend (zwevend) is, wordt het ook wel een hangend toilet genoemd. Een inbouwtoilet wordt aan een inbouwreservoir opgehangen. Daardoor kun je de ruimte veel makkelijker schoon maken. Bovendien ziet een ruimte er, met een inbouwtoilet, ruimer uit. De ruimte lijkt groter omdat je niet meer tegen de stortbak van het toilet aankijkt.

Deze werken we weg achter een voorzetwand. Die voorzetwand kun je voorzien van verf of tegels. Het bedieningspaneel van het toilet zie je dan alleen aan de voorkant van deze wand. Wil je ook een inbouwtoilet, laat dit dan altijd plaatsen door een vakman. Niets zo vervelend als een toilet dat niet recht hangt. TZS bouwgroep is specialist op het gebied van het verwijderen én plaatsen van een inbouwtoilet. Onze vaklieden zijn geschoold en hebben inmiddels jarenlange ervaring. Zij plaatsen een inbouwtoilet snel, netjes en vakkundig.

Belangrijk bij het plaatsen van een hangend toilet

Bij het plaatsen van een inbouwtoilet wordt eerst de voorzetwand geplaatst. Daarachter werken we de stortbak weg. Een inbouwtoilet plaatsen als het huidige toilet een afvoer heeft in de grond, brengt wat meer werk met zich mee. We moeten dan de afvoer verplaatsen. Het plaatsen van een inbouwtoilet in een toiletruimte zorgt ervoor dat het toilet een stukje naar voren komt.

Het is belangrijk om vooraf te meten of dit kan in jouw toiletruimte. In een badkamer heb je meestal wat meer ruimte. Ook daar moeten we eerst de afvoer verplaatsen als je nog geen hangend toilet hebt. Dat is dan ook de reden dat we eerst komen kijken wat jouw wensen zijn. We bepalen wat mogelijk is en wat we daarvoor nodig hebben. De vaklieden van TZS bouwgroep kunnen na het arriveren van het toilet direct met de werkzaamheden beginnen.

Een inbouwtoilet plaatsen

Je kunt zelf je inbouwtoilet aanschaffen. Wij kunnen je hierbij wel adviseren. Als je het complete pakket in huis hebt, starten onze vaklieden met de werkzaamheden. Eerst verplaatsen ze de afvoer in de grond. Dat moet omdat het toilet naar voren komt door de voorzetwand. Dan wordt het geraamte op hoogte gebracht en waterpas bevestigt op de muur Het geraamte staat iets van de muur af omdat de stortbak tussen de muur en het geraamte hangt. Tegen het geraamte plaatsen ze een MDF wand. Hierin zit een gat voor de afvoer, de watertoevoer en twee schroefdraden om het toilet mee op te hangen.

Het toilet wordt door de vaklieden van TZS bouwgroep hieraan opgehangen, iets hoger plaatsen ze het bedieningspaneel. Nu is het tijd om de voorzetwand te schilderen of te betegelen. Ook die werkzaamheden kun je uitbesteden aan de vaklieden van de TZS bouwgroep.

Een inbouwtoilet in de badkamer plaatsen

Wanneer je in de badkamer nog een staand toilet hebt, kun je deze laten vervangen door een inbouwtoilet. Dat gaat op dezelfde manier als het plaatsen van een inbouwtoilet in een toiletruimte. Het enige waar we rekening mee moeten houden is de afvoer die iets moet worden verplaatst. Maar in de regel is dit wel op te lossen door de vaklieden van TZS bouwgroep.

Heb je nog geen toilet op je badkamer en wil je er één laten plaatsen? Dan moeten we eerst bekijken of het mogelijk is een rioolafvoer te maken. Die moet van boven naar beneden geplaatst worden en daar moet ruimte voor zijn! Voor advies of als je meer wilt weten over het plaatsen van een inbouwtoilet of van de kosten hiervan, kun je, geheel vrijblijvend, contact opnemen met TZS bouwgroep.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!