Loodgieter voor het aanleggen en verleggen van waterleidingen

Bij een nieuwe badkamer of bij renovatie van een badkamer behoort vaak ook het leidingwerk aanleggen. In nieuw badkamers gaat het dan over het aanleggen van leidingwerk in de badkamer. Bij een verbouwing of renovatie van je badkamer gaat het om het verleggen of aanpassen van het leidingwerk. Het is verstandig om deze werkzaamheden te laten verrichten door een vakman. De leidingen worden dan vakkundig in de muur of vloer weggewerkt, waarbij gezorgd wordt voor een goede aansluiting om lekkages in de toekomst te voorkomen.

Deze werkzaamheden kunnen de professionals van TZS bouwgroep voor u uitvoeren. TZS bouwgroep renoveert en installeert al jaren badkamers en weet precies wat er komt kijken bij het aan- of verleggen van leidingen. Onze vaklieden zorgen altijd voor degelijk werk, een eerlijk en vakkundig advies en zijn bovendien pas tevreden als u dat ook bent!

Elektra leidingwerk aanleggen badkamer

Wanneer we over leidingwerk aanleggen in de badkamer praten, dan hebben we het niet alleen over de waterleidingen, maar ook over de elektriciteitsleidingen. Het plaatsen of verleggen van elektriciteitsleidingen is specialistisch werk en voeren we uit volgens de NEN-norm. Alleen een specialist weet hoe hij deze werkzaamheden het beste kan uitvoeren. Een badkamer is namelijk ingedeeld in drie zones waarbij elke zone zijn eigen IP-waarde heeft. Een IP-waarde wil zeggen dat al het geplaatste elektra in die zone moet voldoen aan bepaalde eisen, namelijk:

  • Elektra in de ruimte in het bad of de douchebak (zone 0) moet voldoen aan IP67. Het moet bescherming bieden voor minimaal 30 minuten onderdompelen
  • Elektra in de ruimte direct boven het bad of de douchebak (zone 1) moet voldoen aan IP65. Het elektra moet beschermd zijn tegen waterstralen
  • Elektra in een staal van 60 cm onder het bad, de douchebak of kranen moet voldoen aan de minimale IP44 waarde. Het elektra moet beschermd zijn tegen waterspatten

Aan- en afvoer waterleidingen badkamer

Bij het verbouwen of renoveren van de badkamer, doucheruimte of toilet, heb je met meerdere soorten leidingwerk te maken. Naast de leidingen voor het elektra, bevinden zich in de ruimte ook de aan- en afvoerleidingen van het water. Is er een toilet in de badkamer dan hebben we ook te maken met een rioolleiding. Wanneer de badkamermeubels na de renovatie weer op dezelfde plaats komen te staan als vóór de renovatie, dan is het alleen zaak om de leidingen die er liggen na te kijken bij twijfel te repareren of vervangen.

Bij het verplaatsen van de badkamermeubels, verleggen we de leidingen. Wil je een bad in de badkamer dan zijn er twee opties: een bad tegen de wand, of een vrijstaand bad. Bij een bad tegen de wand werken we de leidingen in de muur weg. Bij een vrijstaand bad leggen we de leidingen in de vloer. 

Leidingwerk aanleggen badkamer laten verrichten door vaklieden van TZS bouwgroep

Voor het aan- en/of verleggen van het leidingwerk in de badkamer, douche of het toilet, komen we eerst langs. We bepalen dan welke werkzaamheden er gedaan moeten worden en hoe we die werkzaamheden het beste kunnen uitvoeren. We willen precies weten hoe de opstelling in de badkamer wordt. Alles om te bepalen wat nodig is om al het leidingwerk in de badkamer zo goed en veilig mogelijk aan te leggen. Onze vaklieden verrichten deze werkzaamheden nauwkeurig, veilig en netjes. De vaklieden van TZS bouwgroep volgen jaarlijks scholing om op de hoogte te blijven van de eisen en NEN normen.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!