Huidig tegelwerk laten verwijderen door TZS Bouwgroep

Wilt u huidig tegelwerk verwijderen van een wand of vloer in uw woning? Bijvoorbeeld omdat het tegelwerk dat nu op de vloer ligt gedeeltelijk los ligt of omdat u graag vloerverwarming wilt? Ook als u het tegelwerk tegen de muur van uw badkamer of toiletruimte wilt vervangen dient u eerst het huidige tegelwerk te verwijderen! De vaklieden van TZS bouwgroep verwijderen snel en vakkundig:

  • Vloertegels
  • Wandtegels
  • Lijmresten
  • Zandcementen dekvloer

Maar natuurlijk kunnen zij bij het verwijderen van de huidige tegels uit uw badkamer en toilet, ook de badkamermeubels en het toilet, als u die niet meer gebruikt, verwijderen.

Om nieuwe tegels te plaatsen moet u huidig tegelwerk verwijderen

Gaat u de badkamer of toiletruimte vernieuwen?  Dan moet u als eerste de oude tegels laten verwijderen. Dat kunnen wij voor u doen. We kunnen ook het toilet en de badkamermeubels voor u verwijderen als dat nodig is. Wilt u een nieuwe vloer plaatsen met vloerverwarming, dan kunnen we ook (een deel van) de dekvloer verwijderen.

Dit is nodig omdat de vloertegels anders te hoog komen te liggen. Zelfs al is de vloerverwarming die tegenwoordig in badkamers wordt gelegd niet dik. Een verhoogde vloer kan allerlei problemen veroorzaken. Denk hierbij aan de hoogte van de deur, maar ook het bad, een eventuele douchebak en het badkamer meubel komen hoger tegen de muur.

Wij onderzoeken vooraf hoe het huidige tegelwerk is gezet

Zeker als de ruimte, waar de huidige tegels verwijderd moeten worden, al wat ouder is, kan het zijn dat met name de vloertegels in de specie zijn gezet. Bij het zetten van tegels in de specie, zit de specie niet alleen op de tegels, maar ook op de vloer en de wand. Om dit tegelwerk te verwijderen hebben de vaklieden die deze verwijderen, dan ook zwaarder gereedschap nodig. De vaklieden van TZS bouwgroep zorgen er zelf voor, dat ze dit gereedschap bij zich hebben op het tijdstip dat ze worden verwacht. Met zwaarder gereedschap bedoelen we een stevige breekhamer met een scherpe platte beitel, eventueel aangestuurd door een compressor. Ligt er onder de tegelvloer al vloerverwarming, dan zullen de vaklieden die de vloer komen verwijderen extra voorzichtig zijn.

Welke soort lijm is gebruikt bij het huidige tegelwerk

De meeste wandtegels zijn tegenwoordig verlijmd met pastalijm of poederlijm. Zijn de tegels gezet met poederlijm, dan kunnen ze toch behoorlijk vastzitten tegen de muur en dan is het zorg onze vaklieden voorzichtig te werk gaan om geen beschadigingen aan de muur te maken. Hoe groter de beschadigingen, hoe meer werk het is om de muur weer mooi glad te strijken. Vloertegels zijn, als ze niet in de specie zijn gelegd, in de meeste gevallen verlijmd met poederlijm. Dat komt omdat bij pastalijm nog wel eens een holle ruimte onder de tegel kan komen. Ook bij het verwijderen van de vloertegels zullen de vaklieden van TZS bouwgroep ervoor zorgen de vloer zo min mogelijk te beschadigen!

Tip van de vakman: zorg voor nieuwe tegels voor u huidig tegelwerk verwijderd

Voor u het huidige tegelwerk laat verwijderen, is het belangrijk om de nieuwe wand- of vloertegels al in huis te hebben. Na verwijdering van de huidige tegels kunnen de nieuwe tegels dan gelijk worden gelegd. Het verleggen van leidingen gebeurt altijd eerst. In dat geval heeft u wat meer tijd om de tegels thuis te krijgen. Maar zeker is zeker en de levertijden zijn soms erg lang. Heeft u advies of hulp nodig bij het uitkiezen van passende toilet- vloer- of badkamer tegels, dan kunt u hiervoor altijd bij ons terecht. Wij hebben inmiddels meerdere jaren ervaring met het slopen én plaatsen van alle soorten tegels. Maar ook voor het opnieuw stuccen of egaliseren van wanden en vloeren kunt u bij ons terecht.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!