Badkamer tegelgereed stucen

Een badkamer tegel gereed stucen betekent dat de ruimte, na dit stucwerk, klaar is om tegels aan te brengen. Stucwerk is de methode om muren voor te bereiden op glad tegelwerk. Alle muren die niet glad zijn stucen we zo glad dat een tegelzetter, zonder moeite, een strakke tegelmuur kan afleveren.

In de meeste gevallen wordt aan ons, TZS Bouwgroep, gevraagd om wanden tegelgereed te stucen nadat de oude tegels van de muren zijn verwijderd. Tegel gereed of tegel klaar stucwerk voeren we dan ook voornamelijk uit in badkamers, doucheruimtes, keukens en toiletruimtes! Onze gecertificeerde stukadoor kan al deze werkzaamheden, zonder probleem, voor je uitvoeren.

Je badkamer tegelgereed stucen met aquastuc

Het stucen van een badkamer is een secuur werkje dat net iets anders moet gebeuren als het stucen van de muren in je kamer. Stucen is een echt staaltje van vakwerk. Daarom is het verstandig dit te laten uitvoeren door een professionals van TZS Bouwgroep. Onze professionals stucen de muren in de badkamer met aquastuc. 

Wanden tegelgereed stucen

Aquastuc is een waterwerende gipspleister dat we gebruiken in vochtige ruimtes. Deze gipspleister heeft een snellere droogtijd. Onze vaklieden smeren van dit gipspleister één laag op de muren in de badkamer, doucheruimte of keuken. Onze stukadoors zorgen voor een perfecte afwerking. Ze zorgen er dan ook voor dat de muur recht en glad is, zodat het tegelwerk ook strak kan worden geplaatst en verlijmt.

De badkamer is de meest vochtige ruimte in je huis

Inderdaad, de badkamer of de doucheruimte is de meest vochtige ruimte in je huis. Dat betekent dat het vocht de muur in kan trekken als een muur niet waterafstotend is. Hierdoor kan er schimmel ontstaan. Maar nog vervelender is het dat vocht de tegellijm aantast waardoor de tegels kunnen loslaten. Daarom is het belangrijk om de muren vochtwerend te behandelen. Dat doen wij door een speciale stuclaag aan te leggen. Wanneer wij je badkamer tegel gereed stucen brengen wij dan ook een stuclaag aan met Aquastuc. Naast waterwerend is de droogtijd van deze gipspleister een stuk korter dan de droogtijd van normaal gipspleister.

Je badkamer tegel gereed stucen 

Het is, als je tegelwerk laat aanbrengen in je badkamer, voor de tegelzetter wel zo fijn dat de muur strak en vlak is gestuct. De stuclaag dient namelijk als ondergrond voor het aanbrengen van die tegels. Wanneer je oude tegels verwijderd blijven er altijd lijmresten achter. Dit zorgt voor oneffenheden. Onze stukadoor verwijderd die oneffenheden en zorgt voor een strakke gestucte muur. De tegels kunnen zo, strak en zonder obstakels, op de muur worden geplaatst. Het tegel gereed stucen van een ruimte heeft dus een dubbele functie. Als onze professional de muur met een water werend gipspleister stuct, dan:

Gaat dit het loslaten van het tegelwerk en schimmelvorming tegen.
Zorgt deze vakman voor een vlakke muur zonder oneffenheden. Zo kan de tegelzetter de tegels in een mooie strakke laag zetten.

Tegels over tegels plaatsen

Het is ook mogelijk om tegels over tegels te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan wanneer de inrichting en de meubels van een badkamer nog goed voldoen. Ook dan kunnen onze professionals je badkamer tegel gereed stucen. Dat betekent dat ze de muur glad stucen. Over deze stuclaag kan de tegelzetter zonder problemen nieuwe tegels zetten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij TZS Bouwgroep

Wil je meer weten over tegel gereed stucen van je badkamer, douche of keuken? Neem dan vrijblijvend contact op met TZS Bouwgroep. Wij werken door heel Nederland en maken eerst een afspraak bij je thuis om de werkzaamheden bekijken. Je ontvangt van ons daarna een, geheel vrijblijvende, offerte op maat.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!