Vloer egaliseren door specialisten

Met een egale vloer creëer je een uitstekende ondergrond voor meerdere doeleinden. Het egaliseren van uw vloer is een erg belangrijke voorbereidingsstap voordat u uw vloer (laat of gaat) leggen. Zonder een effen ondervloer is er een grote kans dat uw nieuwe vloer minder lang meegaat.

085 3036 577 OFFERTE AANVRAGEN

Onze voordelen:

  • Op de korte termijn beschikbaar
  • Gegarandeerd de beste prijs
  • Voor kleine en grote oppervlaktes
  • Werkzaam door heel Nederland
  • Vrijblijvende offerte binnen 24 uur

TZS Bouwgroep, de aangewezen specialist!

Egaliseren betekent niets anders dan het gladstrijken, ofwel gladmaken van vloeren en wanden. Het gladmaken van vloeren en wanden is dan ook een belangrijk onderdeel! Met een egale vloer zal de nieuw gelegde vloer namelijk langer meegaan zonder problemen van scheuren of vocht. Een ondervloer is in de meeste gevallen niet genoeg. Bovendien moet ook een ondervloer op een vlakke vloer liggen.

Het egaliseren van de ondergrond is met name noodzakelijk als de ondergrond scheef loopt. Ook als er nog lijm- of cementresten op de vloer aanwezig zijn. Het egaliseren van een betonvloer is ook belangrijk. Wilt u nieuwe vloerbedekking of tegels leggen over een vloer met tegels? Laat, ook dan, eerst de vloer egaliseren. Omdat het materiaal dat wordt gebruikt voor het egaliseren warmte doorlatend is, is het hebben van vloerverwarming geen enkel probleem.

Badkamer vloer laten egaliseren

Wilt u uw badkamer renoveren, dan komt daar wel het een en ander bij kijken. U wilt natuurlijk niet langer dan noodzakelijk zonder badkamer zitten. Een goede planning zorgt voor een goede doorstroming van de werkzaamheden. Zoals we hierboven al hebben aangegeven mag er op een geëgaliseerde vloer een aantal uren niet worden gelopen. Dan liggen alle werkzaamheden in de badkamer stil.

Daarom voeren onze vakmensen de egalisatieklus bijna altijd aan het einde van de middag uit. Moet er een extra dikke egalisatie laag komen, dan doen ze dat het liefst op vrijdagmiddag! Zo ondervindt het bouwproces het minste oponthoud.  Als u ervoor kiest om uw badkamer renovatie uit te laten voeren door TZS bouwgroep komen we eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek. We maken een strakke planning zodat u weet wanneer we, welke werkzaamheden uitvoeren en hier rekening mee kunt houden!

Vloer egaliseren

Het hebben van vlakke muren is net zo belangrijk als het hebben van een egale vlakke vloer. Als u het verbouwen of renoveren van bijvoorbeeld uw badkamer uitbesteed aan TZS bouwgroep dan zorgt gespecialiseerd personeel voor het vlak maken, ofwel het egaliseren, van vloeren en muren. Daarmee heeft u de garantie dat tegelwerk en vloer geen last zullen hebben van optrekkend vocht of scheuren. Uw vloer of tegelwerk zal hierdoor langer meegaan!

Vloeren en muren gladmaken

Er zijn twee manieren om een vloer te egaliseren; vloeibaar of zwevend. In de meeste gevallen gebruiken vaklieden vloeibare egalisatie. Een vloer moet waterpas liggen en daarom is egaliseren een precisiewerkje. Het egaliseren van vloeren is dan ook een klus om uit te laten voeren door een vakman. Daarvoor bent u bij TZS bouwgroep aan het juiste adres.

Wanneer een vloer is geëgaliseerd mag daar een aantal uur niet meer op worden gelopen. De vloer moet eerst uitharden voor er een nieuwe vloer op aangebracht kan worden. Wilt u vloerverwarming, dan is het bijvoorbeeld mogelijk om in de egalisatie laag dunne vloerverwarmingsmatten te leggen. Wij kunnen u daar uitgebreid over adviseren.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!