Badkamer vloer laten egaliseren door TZS Bouwgroep

Een badkamer vloer egaliseren wordt uitgevoerd om de vloer in de badkamer glad en vlak te krijgen. De vloer moet namelijk weer helemaal glad zijn vóór u deze weer voorziet van andere vloerbedekking zoals tegels of PVC. Zeker als u de tegels van de vloer uit die badkamer verwijderd is het beter om de vloer daarna te egaliseren. Bovendien moet de vloer in de badkamer opnieuw waterdicht worden gemaakt zodat er geen lekkages kunnen ontstaan.

Het egaliseren van een badkamer vloer kunt u, voor het beste resultaat, dan ook beter uitbesteden aan de vaklieden van TZS bouwgroep. Zij weten hoe ze deze klus het beste kunnen klaren en draaien hier hun hand niet voor om. Zij zijn snel en vakkundig en zorgen ervoor dat de vloer 100% vlak en waterdicht is!

De vloer in de badkamer egaliseren

Het belangrijkste bij het egaliseren van de badkamer is een mooie vlakke, strakke vloer die geen water doorlaat. Als de vloer niet strak is kan de vloerbedekking die u erop legt, scheuren, breken of gaten gaan vertonen. Het is ook niet fijn, als er onder de bovenste laag vloerbedekking een bobbeltje, steentje of gruis ligt. Dit drukt altijd door en waardoor het de nieuwe vloer kan beschadigen.

Daarbij maakt het niet uit of die bovenste laag bestaat uit tegels, tapijt, PVC of hout. Daarom wordt door onze specialist, als alle vloertegels zijn verwijderd, de vloer eerst goed schoongemaakt. De ondergrond moet helemaal droog zijn voor ze aan de slag gaan. Pas dan brengen ze een primer aan die ervoor zorgt dat de egaline goed hecht én dekt! Daarna begint een professional met het egaliseren.

Hoe wij werken bij het egaliseren van de vloer van de badkamer

De egaline is meestal in poedervorm. De specialist mengt, met een speciale mixer, de egaline aan met water in een cementkuip. De substantie die ontstaat, is zonder klonten en heeft ook geen luchtbellen meer. Omdat de vloer in de badkamer waterdicht moet zijn, mengt de specialist er ook een waterafstotende substantie door. Dan start de vakman in de verste hoek van de ruimte met het uitgieten van het egaliseermiddel en strijkt dit met een egaline kam uit. Het is een precisie werkje dat snel en vakkundig gedaan wordt, ook al omdat de egaline niet mag opdrogen tijdens het werk. De specialist werkt van de uiterste hoek naar de deur, tot de hele vloer is voorzien van een dunne, maar wel voldoende laag! De droogtijd van de egaline ligt, al naar gelang de dikte van de egaline laag, tussen de 12 en 24 uur.

Egaliseren na het aanbrengen van vloerverwarming

Vloerverwarming is ideaal in een badkamer of douche en wij kunnen die op meerdere manieren aanleggen. Als we de vloerverwarming leggen in sleuven dan moeten deze sleuven dichtgemaakt worden. Ook dat doen we onze vakmannen met egaline. Laat het egaliseren van de sleuven van de vloerverwarming, altijd uitvoeren door één van de vakmannen van TZS bouwgroep. U bent dan zeker van vakwerk en loopt minder risico op lekkage.

Vloer egalisatie

De badkamervloer is niet de enige vloer die we kunnen egaliseren. Alle ruimtes in huis kunnen wij voorzien van een strakke deklaag. Wist u dat, voor het aanbrengen van een bepaalde toplaag, een geëgaliseerde vloer een vereiste is. Dit is onder andere het geval bij een gietvloer of een Pvc-vloer. Het egaliseren van een vloer zorgt ervoor dat deze valk en glad is. bovendien zorgt het egaliseren ervoor dat hoogteverschillen verleden tijd. Een vlakke gladde vloer heeft geen oneffenheden meer en dat zorgt er voor dat er geen of minder schade ontstaat aan de bovenste vloerbedekking.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!