Egaliseren van een vloer met houten ondergrond

Een houten vloer egaliseren is nodig als u hierop vloerbedekking wilt aanbrengen zoals tapijt, marmoleum, vinyl of PVC. Het egaliseren van die houten vloer zorgt ervoor dat zelfs de kleinste oneffenheden worden verwijderd, daarom is egaliseren specialistisch werk.

De vaklieden van TZS bouwgroep kunnen een houten vloer egaliseren in diktes van 2 tot 50 mm. Hierdoor werkt de vloer ook voor een deel isolerend, hoe dikker de egalisatievloer, hoe minder vocht en kou deze doorlaat. De vaklieden van TZS bouwgroep hebben de benodigde kennis en ervaring in huis en werken snel en zorgvuldig.

Waarom een houten vloer egaliseren?

Jarenlang zijn er huizen gebouwd met een houten constructievloer. Bij nieuwere huizen ligt vaak nog een houten ondervloer op de zolderverdieping. Een houten vloer moet eerst worden uitgevlakt, geëgaliseerd, voor er een eindvloer of vloerbedekking op wordt gelegd. U kunt natuurlijk op een niet geëgaliseerde vloer laminaat, PVC of tapijt leggen, maar dan kunt u, naast vochtproblemen, ook andere problemen verwachten.

De vloer ligt nooit vlak en strak en daardoor zal de vloerbedekking ook nooit vlak ogen. Wanneer u zolang mogelijk van uw ‘nieuwe’ vloerbedekking wilt genieten is het aan te raden een houten ondervloer te laten egaliseren! Het egaliseren van een houten vloer is niet moeilijk, maar het is wel een precisie klus, één die u beter kunt uitbesteden aan de vaklieden van TZS bouwgroep. Zij hebben de vakkennis in huis, werken precies én snel. Vraag een offerte aan en u zult zien dat de kosten echt meevallen! 

De voordelen van een vlakke geëgaliseerde vloer

Het egaliseren van een houten vloer levert meerdere voordelen op, namelijk:

  • De vloer is sterker
  • De egalisatie houdt kou en vocht tegen
  • De vloer is vlak en glad
  • De vloerbedekking die u erop aanbrengt, gaat langer mee

Voor onze vaklieden de egalisatie op een houten vloer aanbrengen, verwijderen ze eerst alle oneffenheden zoals lijmresten. Lijmresten kunnen namelijk ook een nadelige uitwerking hebben op de ‘nieuwe’ vloerbedekking.

Egaliseren houten vloer; hoe doen wij dat

Wanneer u een houten vloer wilt laten egaliseren, dan komen we eerst kijken en bepalen we welke werkzaamheden hierbij gedaan dienen te worden. Een van onze medewerkers bepaald de dikte van de egaline. De soort egaline die we gebruiken is ook afhankelijk van het soort vloerbedekking dat u wilt leggen. Als u TZS bouwgroep de werkzaamheden laat uitvoeren, zullen de vaklieden eerst gaten, sleuven en kieren dichten, als die er zijn.

Eventueel wordt de vloer opgeschuurd met een speciale schuurmachine. Daarna maken we de ruimte stofvrij. Vervolgens brengen onze vaklieden een speciale primer aan op de houten vloer. Deze handelingen voeren ze uit om zo een optimale hechting te krijgen van de egaline met de houten vloer. Tot slot brengen deze professionals handmatig of machinaal de egaline aan op de houten vloer.

Handmatig of machinaal egaliseren

Onze specialisten kunnen het egaliseren van een houten vloer handmatig of machinaal uitvoeren. De oppervlakte van de vloer is bepalend hiervoor. Als we handmatig egaliseren verwerken we de egaline met twee man. Zij mengen de egaline zak voor zak en smeren deze dan uit over de vloer. De egaline moet gelijkmatig drogen. 

Om aanzetten te voorkomen egaliseren we meestal ruimtes die groter zijn dan honderdvijftig m² machinaal. Ook ruimtes die moeilijk bereikbaar zijn, de zolderverdieping bijvoorbeeld, worden vaak machinaal geëgaliseerd. Een speciale auto verpompt, met druk de gemengde substantie door dikke slangen de ruimte in.

Laat ook uw houten vloer egaliseren

Heeft u een houten vloer en wilt u dat deze vloer ook strak en glad wordt? Wilt u een mooie gladde vloer voorzien van de juiste hechting? Laat deze werkzaamheden uitvoeren door de vaklieden van TZS Bouwgroep. Vraag vandaag nog, geheel vrijblijvend, een offerte aan.

Vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 2 minuten online geregeld!